utforskande utvecklande brobyggande

berättande genom film, drama, interaktiv filmkonst & animation

Genom tvärskapande och reflekterande berättarprocesser har jag i olika projekt med olika marginaliserade grupper, i Sverige och internationellt utforska deltagarnas drömmar och sin identitet, utforskat normer och gränser eller frågeställningar omkring ett visst tema. Jag har valt att fortsatt kalla det för ”Egolabbmetoden”, något vi tillsammans på Mosaikteatern tog fram i en gemensam utställning; en potpurri av kreativa uttryck och sceniska gestaltningar. I Egolabbmetoden får deltagarna utrymme och verktyg att skapa helt utifrån var och ens förutsättningar, oavsett språkbarriärer eller andra kommunikativa hinder. Då metoderna är enkla, fångar impulsiviteten och är visuellt och emotionellt effektiva blir de direkt belönande. Slutresultatet har presenterats i kollektiva slutprodukter i form av interaktiva föreställningar, dansshower, stumfilm/ liveperformance, utställningar och/eller filmer. 

Jag är godkänd av kulturrådet för Skapande skola projekt och liknande, efter många år i branschen och många kreativa och pedagogiska projekt med barn och unga. Det går att boka mig via Skapande skola som filmpedagog med inriktning på de Globala målen via Filmcentrum, eller under friare former direkt. Jag utbildar även pedagoger i kreativa läroprocesser och i olika digitala verktyg såsom animation, film och drama, liksom i Adobe Creative-paketet och tar mer än gärna mig an intressanta kreativa pedagogiska projekt och utmaningar.  

Kontakta mig så skräddarsyr jag ett upplägg som passar er verksamhet.

INTERAKTIV FILM & DRAMA

Egolabbmetoden:
Genom dramaövningar utforskar vi inspiration, drömmar och identiteter. Genom visuellt material skapar vi interaktiv scenkonst.

ANIMATION

Stop Motion i 2D eller 3D. Vi använder oss av surfplattor eller smartphones, skapar storyboards, bygger scenografi och använder oss av lera, leksaker eller ritar genom cut-out teknik.

FILM

Utforskar det filmiska berättandet från idé till postproduktion. Lär dig grunderna i manus, gör en storyboard och lär dig kamera- och klippteknik.

DRAMA

Innehåller övningar
i improvisation, kommunikation och gestaltande.
Det stärker sammanhållningen samt skapar positiva minnen. Alla kan delta och alla lyckas bäst tillsammans!

BILDKONST

Bildberättande genom måleri, teckning, fotografi eller skulptur. Vi använder i mesta möjliga mån återvunnet material och jobbar ofta tematiskt.

Sommaren 2016 blev jag inbjuden att hjälpa till att skapa ett pedagogiskt program för barn i flyktingläger runtom på ön Lesbos i Grekland i samband med en kulturfestival, Symbiosis culture festival. Jag bjöd in mina internationella vänner från Transform Projects, vilka ledde workshops i att bygga leksaker, drakar och karnevalkonst av återvunnet material. Vi ordnade därefter en karneval för frihet och migration för alla familjer. Jag och skådespelare från Mosaikteatern höll även i dansworkshops i flyktingläger och turnerade runt ön med vår föreställning ”Ariel från Underlandet”, en interaktiv stumfilm framtagen av skådespelarna själva i vårt ”Egolabbprojekt”. Följande år, 2017 blev jag inbjuden att delta i Transform projects i Ahmedabad, Indien. Ett konstnärligt pedagogiskt projekt som involverar närmare 1 000 lokala barn från alla kast där vi bl.a. skapar en stor karneval med konst, kostymer och instrument gjort av återvunnet material. Där bedrev jag dans och dramaworkshops i slummen Gulbai Tekra och på barnhem. Utifrån dessa jobbade jag med en kärngrupp på 12 tjejer (+ 8 bakgrundsdansare) mellan 12-18 år. Under fem eftermiddagar transformerades de från osäkra tonårstjejer till deras inneboende gudinnor i en interaktiv föreställning där var deltagare fått bestämma sin karaktär, miljö, koreografi och tonsättning. Resultatet blev ”The Transform show”: